archiveum/bekant

af Jan Bäcklund (bureaugrafi), Robert Ek (maskinismer), Magnus Wallon (programmering)

… fremstiller et kontor, hvor der ikke mere bliver arbejdet, men hvor maskiner opfør en koncert. Koncerten er komponeret af en række algoritmer betingede af betragternes koreografi. Betragterne, i sin tur, befinder sig på et spillebræt, som er dette konkavt krummede kontor, og består af 16 felter og en Galgebakke udenfor brættet, hvor dommerne hænger. Betragterne betragter regelbogen for et navnløst spil, som ikke længere spilles, men blot studeres. Men da selve betragtningskoreografien producerer kontorskoncerten, bliver betragteren til en brik (identitet) som gennem sin bevægelse kommer til at skrive regelbogen for dette identitetsløse spil, som ikke kan betragtes, men blot spilles. Betragteren befinder sig inde i skrivemaskinen, og det er inde i denne skrivemaskine, eller på dette konkavt krummede spillebræt, som dette fra betragteren selvstændiggjorde betragtningskvantum spillende skriver regelbogen. Det er altså disse skyggbilleder vi hører spille.

Charlottenborg Efterårsudstilling 2006, 28-10-2006 – 19-11-2006. Fernisering lørdag den 28. oktober, kl. 13-17.